APK en onderhoud uitstellen of toch niet?

APK en onderhoud van uw auto uitstellen of toch niet? Deze vraag horen wij bij HP Autoservice vaak. Nu we veel mogelijk thuis zijn, staat de auto veel stil. We rijden dus minder of soms helemaal niet. Hoe zit het nu met de apk en het onderhoud?

APK

De APK is een wettelijk verplichte keuring. de naam zegt het dus al. Ook al staat de auto nu stil, de apk blijft verplicht! Ook in deze vreemde periode is het dus zaak je auto op tijd bij HP Autoservice te laten keuren. Wanneer de APK van je auto is verlopen en je de auto niet schorst, dan kun je (na twee maanden) een boete krijgen van 140 euro en 9 euro administratiekosten. Vanaf de datum dat de APK verloopt mag je auto niet meer op de openbare weg komen. De enige uitzondering is, rijden naar HP Autoservice voor de keuring.

Tip van HP Autoservice: plan je APK keuring ruim op tijd in, dan voorkom je het risico op een boete. De auto mag 2 maanden voor de einddatum van de apk gekeurd worden! Als je dus een brief van ons of de RDW krijgt voor de APK, maak gelijk een afspraak. Dit kan online op onze website of bel met Dennis 0302384000.

Onderhoud van uw auto

Uw auto heeft regelmatig onderhoud nodig, ook als hij weinig gebruikt wordt. Heeft u vragen over welk onderhoud er nodig is? Bel dan met HP Autoservice in Utrecht, dan kijkt Dennis even in de historie wat er nodig is en wanneer.

Werkplaats is open!

Onze werkplaats is open! U kunt dus gewoon uw auto brengen voor de APK en/of onderhoud. Komt u zoveel mogelijk alleen en houdt u net als wij aan de richtlijnen van het RIVM. Mocht u hier vragen over hebben of liever zelf niet komen, neem dan contact met ons op, dan zoeken we samen naar de mogelijkheden. Wij vinden u als klant het belangrijkste onderdeel van de auto, en denken graag met u mee!

Back to top