geef kind sleutel

Mag mijn kind mijn auto gebruike?

Dilemma: Mijn kind heeft zijn of haar autorijbewijs gehaald en wil af en toe mijn auto gebruiken, kan- en mag dit verzekeringstechnisch? Kort antwoord: Ja, maar onder bepaalde voorwaarden zijn er misschien aanpassingen in uw autoverzekering nodig.

Mag mijn kind in mijn auto rijden? Geen
probleem!

Als uw kind af en toe uw auto gebruikt is dat geen enkel probleem, hij of zij is in alle Nederlandse autoverzekeringen hetzelfde gedekt als dat u zou zijn. U hoeft dit ook niet aan de verzekeraar te melden. veroorzaakt hij of zij schade? Dan valt dat gewoon binnen de dekking van uw huidige autoverzekering.

Meer dan af en toe een ritje, wat dan?

Rijd uw kind vaker in uw auto, misschien zelfs vaker dan u zelf? Dan moet u dit melden bij de autoverzekeraar. De verzekeraar wil namelijk weten wie de regelmatige bestuurder is van het voertuig om het risico op schade en/of ongevallen goed in te kunnen schatten om daar de premie op af te stemmen. LETOP! Dit kan dus gevolgen hebben voor uw premie!

Verhoogd eigen risico bij jonge of
beginnende bestuurders.

Bij sommige autoverzekeraars geldt een verhoogd eigen risico als er een beginnend bestuurder in de auto rijdt. Het kan daardoor zijn dat het bedrag dat u bij schade betaalt aan eigen risico soms flink hoger is. Of dat zo is en met hoeveel uw eigen risico omhooggaat kunt u vinden in de voorwaarden van uw autoverzekering.

Vaak is het ook lastig om als beginnend bestuurder een autoverzekering af te sluiten, wij bieden de BOVAG-autoverzekering aan die juist ook beginnend bestuurders verzekert. Vraag nu vrijblijvend een aangepaste offerte aan door te mailen naar [email protected], door te bellen naar 030-2384000 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

    geef kind sleutel
    Back to top