Onderhoud voor uw auto airco

Heeft uw auto een airco en wilt u er zeker van zijn dat deze in de zomer en winter zal blijven werken? HP Autoservice is de absolute aircospecialist in de omgeving Maarssen en Utrecht. Vanuit onze werkplaats in Lage Weide zorgen we ervoor dat u de airco kunt bedienen zoals u wilt, waardoor u het lekker warm heeft tijdens de wintermaanden en het in de zomer lekker koel is in de auto. Een afspraak maken kan door bellen 0302384000 of online via deze link.

VOCHT AAN HET INTERIEUR ONTTREKKEN

De airco werkt op een heel slimme manier, door een koelmiddel te laten verdampen. Dit zorgt ervoor dat de airco vocht aan de lucht in het interieur kan onttrekken, waardoor de temperatuur uitstekend te regelen valt. In de winter kunt u de airco gebruiken om de temperatuur aangenaam te houden en te regelen, terwijl het er in de zomer voor zorgt dat het in de auto niet te warm wordt. Het is wat dat betreft van belang om een airco reparatie in uw auto uit te laten voeren op het moment dat deze problemen vertoont.

GEBRUIK VAN DE AUTO AIRCO

Maak in ieder geval een keer per maand gebruik van de airco, om ervoor te zorgen dat u ook na de airco service optimaal gebruik kunt blijven maken van de airconditioning. U zorgt er op die manier voor dat het systeem voldoende actief is, om van een goede kwaliteit te blijven. Komt er wat damp uit de ventilatieopeningen in uw auto? Dat is geen probleem, dat is uiterst normaal. Dit is het gevolg van een snelle afkoeling van de lucht. U zal merken dat het vanzelf ophoudt nadat u de airco eventjes gebruikt, waardoor er niets aan de hand is. Ook is het verstandig dat u de airco 5 minuten voor u thuis komt uit te zetten. Zo kan het systeem mooi opdrogen.

Airco goed gebruiken!

Tegenwoordig beschikken veel auto’s over een airco. Regelmatig onderhoud voorkomt ook hier de groei van bacteriën en schimmels, maar het dure onderhoud aan de airco wordt vaak uitgesteld. Bovendien worden airco’s in auto’s vaak niet op de juiste manier gebruikt. Ze worden op een te koude stand gezet, waardoor het verschil met de buitentemperatuur te groot is. Een ander probleem is dat de airco meestal pas uitgaat als de motor wordt afgezet. De verdamper in de airco is dan nog nat, waardoor bacteriegroei wordt bevorderd. Wordt de airco later weer gebruikt, dan worden ongezonde stoffen in het interieur geblazen. Beter is het om de airco vijf minuten voor het einde van de rit al uit te zetten, zodat de verdamper kan opdrogen door de luchtstroom. Een vervuilde airco in de auto verraadt zichzelf meestal door een muffe lucht.

Bacteriën en schimmels

In een airconditioner wordt warme lucht naar binnen gezogen en over een koude verdamper geleid. De warme lucht condenseert op de verdamper, waarna de gekoelde en ontvochtigde lucht naar buiten wordt geblazen. Filters zorgen ervoor dat pollen en andere verontreinigingen worden tegengehouden. Het wegvangen van pollen is een verademing voor mensen met hooikoorts.

Maar als de filters en de verdamper in de airco niet regelmatig worden onderhouden, krijgen niet alleen pollen maar ook bacteriën en schimmels er vrij spel. De luchtkwaliteit vermindert en uiteindelijk kan de airco een ziekmakend systeem worden. Daardoor kunnen mensen last krijgen van verkoudheid, keelpijn, een grieperig gevoel, geïrriteerde luchtwegen en tranende ogen. Mensen met astma kunnen te maken krijgen met verergering van hun klachten.

Reparatie en onderhoud door bevoegd autobedrijf

De airco kan bij lekkage een flinke invloed hebben op het milieu. Het is daarom alleen erkende bedrijven toegestaan om een airco onderhoud of reparatie van uw auto uit te voeren. We kunnen het systeem afpersen of uw auto airco vullen, om op zoek te gaan naar de lekkage. Op basis daarvan kunnen we vervolgens de reparatie voor u uitvoeren, zodat het systeem weer optimaal zal werken. We zorgen er met onze service voor dat u hier zo min mogelijk omkijken naar heeft en u er optimaal gebruik van kunt maken.

Wat doen wij voor u bij een aircoservice:

 • Volledige controle
 • recylen koudemiddel
 • afpersen
 • Interieurfilter vervangen (tegen meer prijs)
 • Forte airco-reiniging uitgevoerd (tegen meer prijs)
 • Controle uitstroomlucht-temperatuur
 • Functiecontrole kanalen
 • Controle afvoer condenswater
 • Functiecontrole aircocompressor
 • Controle lekkage druksysteem
 • Druksysteem vacumeren en afvullen

Ook een aircoservice voor uw auto? maak dan vandaag nog online een afspraak. of Bel 030-2384000.

Airco HP Autoservice

Laat uw airco controleren, onderhouden en/of repareren.

Bekijk het filmpje om te zien wat er met uw auto gebeurt tijdens een aircoservice!
Back to top