Opslag winter en zomerbanden

Tips voor het wisselen, onderhouden en bewaren van uw banden!

De bandenwissel weken komen er weer aan. Maar wanneer moet je wisselen en hoe onderhoud ik mijn banden het beste en waar moet ik ze bewaren? Dat zijn veel vragen die wij krijgen. Hier zijn een aantal tips voor u!

Vraag: Wanneer moet ik overschakelen op zomerbanden?

Antwoord: Hier hebt u een eenvoudige manier om niet te vergeten wanneer u moet overschakelen op zomerbanden: als de wintertijd eindigt in maart, dan is het tijd om over te schakelen op zomerbanden.

Vraag: Moet ik mijn banden laten balanceren en mijn uitlijning laten controleren elke keer dat ik mijn banden laat wisselen?

Antwoord: Wielen balanceren is absoluut van belang voor het rijcomfort en blijvende voertuig- en bandenprestaties. Gebrek aan of slechte balancering komt tot uiting in de vorm van trillingen binnen verschillende snelheidsgebieden. Het controleren van de wieluitlijning zal het risico van abnormale slijtage van uw banden verminderen.

Vraag: Moet ik mijn velgen reinigen voordat ik mijn banden vervang?

Antwoord: Het is belangrijk ervoor te zorgen dat uw velgen schoon zijn bij het monteren van nieuwe banden. Op deze manier verbetert u de kans op een schoon en luchtdicht contact tussen de velg en de band. Dus het is een goed idee de velgen te reinigen voordat u de banden vervangt.

Vraag: Hoe sla ik mijn banden op?

Antwoord:In ieder geval moeten banden in een gesloten ruimte worden opgeslagen, beschermd tegen zonlicht en buiten bereik vanĀ  warmtebronnen en vochtigheid worden gehouden. HP autoservice bied u de mogelijkheid om de banden op te slaan tegen een kleine vergoeding, daar liggen ze veilig en op een ideale plaats te wachten tot u weer komt wisselen. En u heeft geen sta in de weg in de schuur staan.

 

Back to top