winterbanden HP Autoservice

Auto al klaar voor de rit naar de wintersport?

Veilig op wintersport aankomen!

De voorjaarsvakantie komt eraan en dan gaan er veel mensen op wintersportvakantie. Hier wat tips voor u!

Je auto winter klaar maken!

Wat moet je allemaal controleren en/of aanschaffen voordat de winter begint? Een checklist.

Laten controleren
Het is een goed idee om je remmen en je koelvloeistof te laten controleren voordat de winter begint. Zorg er ook voor dat je banden, ruitenwissers, achterruitverwarming, autokachel en uitlaatsysteem in orde zijn. Het is bijzonder belangrijk om je banden op slijtage te controleren en te controleren of ze de juiste spanning hebben. Wij doen dit graag voor u, plan uw afspraak in!

Aanschaffen
Als je verwacht in ernstig winterweer onderweg te gaan zijn, zorg er dan voor dat je winterbanden en sneeuwkettingen hebt. ook deze kunt u bij ons halen.Iedere automobilist hoort in zijn auto een goede ijskrabber en extra ruitenreiniger te hebben. Andere dingen die bij een noodgeval goed van pas kunnen komen zijn een zaklamp, handschoenen, een deken en knipperlichten die je op de weg kunt zetten.Als je in afgelegen gebieden onderweg bent, is het een goed idee om een slaapzak, een oud paar laarzen, en warme kleding (zoals o.a. een muts, handschoenen en een oude winterjas) in je auto te hebben.Zorg er ook voor dat je actuele routekaarten hebt van de gebieden waar je doorheen rijdt, en sla alvast het telefoonnummer van de wegenwacht in je mobiele telefoon op.

Gevarendriehoek en gele hesjes
Een gevarendriehoek moet standaard in je auto liggen. Deze plaats je zo’n dertig meter voor je auto of voor een gevaarlijke bocht wanneer je met pech komt te staan. Veiligheidshesjes per persoon worden in steeds meer landen verplicht. Ook een ijskrabber en antivries-spray zijn aanraders voor je ruiten, net als het inspuiten van de rubbers van je deuren zodat deze niet zo snel vastvriezen in de kou. Overigens gelden deze tips niet alleen voor de wintersportlanden. Ook in Nederland en België kan het erg koud zijn en zelfs vriezen! Zorg dus dat je niet voor verrassingen komt te staan.

winterbanden HP Autoservice
Back to top