Hoe vaak heeft mijn auto onderhoud nodig?

Onderhoudsintervallen zijn de laatste jaren flink langer geworden. Zo’n 20 jaar geleden was het nog gebruikelijk dat een auto elke 5000 kilometer een kleine onderhoudsbeurt nodig had. Tegenwoordig zijn intervallen van 30.000-40.000 km. geen uitzondering. Het tijdig uitvoeren van de beurt die bij een bepaalde kilometerstand hoort, kan veel narigheid voorkomen. Dat laatste geldt ook voor het geregeld controleren van de staat van de banden. Die banden zijn namelijk het enige contact dat je met wegdek hebt. Dus als die niet in orde zijn…… Vragen over uw auto onderhoud? Bel gerust 030-2384000 voor vragen, advies of een afspraak.

Afspraak HP Autoservice
Onderhoud aan uw auto is echt nodig!

Onderhoud aan moderne auto’s

Het onderhoud aan moderne auto’s kun je indelen in vier categorieën:

Vaste inspectie
Het jaarlijkse controle moment voor de auto. Alle belangrijke zaken worden nagelopen, zoals de remmen, de ophanging en de diverse vloeistoffen. Bovendien wordt dan ook de motorolie ververst en het bijbehorende filter vervangen.


Reparatie aan slijtagedelen
Voor bepaalde slijtagedelen is de levensduur afhankelijk van het gebruik, zoals de remblokken, de remschijven en de koppelingsplaat.


Tijd- of kilometer gebonden vervanging
Voor sommige onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal verstreken jaren of verreden kilometers, afhankelijk van wat eerst komt. Een van de bekendste onderdelen die volgens dit principe vervangen worden, is de distributieriem.


Onvoorziene reparatie
Voor veel onderdelen bestaat geen vooraf bepaalde levensduur, maar dat wil niet zeggen dat ze altijd een autoleven lang meegaan. Een waterpomp kan gaan lekken, een veer kan breken, een aandrijfas kan defect raken.

Wij kijken graag met u mee, wat voor uw auto van toepassing is. Veiligheid en kostenbesparing op de langere termijn is belangrijk. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

zelfs moderne olie is op een gegeven moment vervuild

Zelfs moderne olie is op een gegeven moment vervuild

Dat is eigenlijk best bijzonder als je bedenkt dat de techniek in een moderne auto veel ingewikkelder is geworden. Neem als voorbeeld de olie, dit speelt een belangrijke rol in de motor van de auto.
De olie zorgt voor de smering tussen alle bewegende delen, waardoor alles soepel en zuinig loopt. Olie zorgt ook voor de afvoer van warmte en vuil. Zelfs moderne olie is op een gegeven moment vervuild en wordt dan dikker, vooral in koude winterse toestand. De motor gaat dan meer brandstof verbruiken omdat er meer moeite gedaan moet worden om de zaak rond te draaien.

Lange intervallen zijn natuurlijk mooi. Na zoveel rondjes draaien is het echt wel een keer nodig om de oude olie te laten vervangen en is het des te belangrijker om op tijd een onderhoudsbeurt uit te laten voeren.

Waarom is goed onderhoud belangrijk?

Voorkomen is beter dan genezen
Reparaties zijn nodig als het al te laat is. Onderhoud laat je uitvoeren om reparaties te voorkomen en voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen. Want door regelmatig onderhoud voorkomt dat er dure reparaties nodig zijn.

Je remmen als voorbeeld
Neem de remmen van jouw auto. Als je remt knijp je eigenlijk bij elk wiel twee remblokken tegen een stalen schijf. Dat is zo ontworpen dat alleen de remblokken afslijten als je remt. Maar dan moeten ze wel op tijd vervangen worden. Gebeurt dat niet, dan slijten ze verder totdat het staal tegen de remschijf komt. Dan zal ook remschijf beschadigen en die is helaas wel wat duurder dan de remblokken om te vervangen.

Tijdig onderhoud volgens de voorschriften bespaart kosten
Goed onderhoud is onderhoud dat precies op tijd wordt uitgevoerd en volgens de voorschriften van de autofabrikant. Dat onderhoud zorgt ervoor dat er niets kapot gaat wat weer gerepareerd moet worden. De onderdelen en vloeistoffen die bij onderhoud vervangen worden kosten beduidend minder dan de reparatie die het gevolg is van het uitstellen van onderhoud. Met goed onderhoud bespaart je dus op de lange duur dus kosten.

Welkom bij HP Autoservice

Voor advies over onderhoud, het onderhoud, reparatie of APK bent u van harte welkom bij HP Autoservice in Utrecht! op lage weide bij Maarssen.

Liever autorijden voor een vast bedrag per maand ( ex brandstof)? Dat kan ook bij HP Autoservice. Dat is Private Lease. Dus niet meer hoeven nadenken over onderhoud en onderhoudskosten, dat doen wij dan voor u. Dat is zorgeloos rijden nieuwe auto of in een occasion. U kunt hier geheel vrijblijvend informatie over krijgen.

HP Autoservice Sterrebaan 12 3542 DK Utrecht 030-2384000 www.hpautoservice.nl

Back to top