winterband advies hpautoservice

Winterbanden verplicht of niet?

Winterbanden verplicht of niet?

Heeft u ook alweer zo’n zin in de wintersport? Maar hoe zat het ook alweer? Zijn winterbanden nu wel of niet verplicht op uw vakantiebestemming?

In de meeste wintersportlanden en doorreislanden zoals Duitsland en Luxemburg zijn winterbanden in de praktijk verplicht. Duitse wetgeving schrijft voor dat u verplicht bent de auto aan te passen aan de ‘te verwachten weersomstandigheden’. In de wintermaanden betekent dat dus dat winterbanden in feite verplicht zijn, net als goede ruitenwissers en voldoende ruitenwisservloeistof met antivries. Als u geen winterbanden heeft, kan dit in sommige landen een boete opleveren of erger. Als u namelijk betrokken bent bij een ongeluk in zo’n land, bent u meestal automatisch aansprakelijk als u zonder winterbanden reed. Ook als de andere partij duidelijk fout zat. Dit kan hoge kosten en nog veel meer ellende met zich meebrengen. Naast winterbanden, zijn in sommige landen ook sneeuwkettingen verplicht op kleine bergwegen. Op deze pagina ziet u hoe het zit. Een handig overzicht met alle wintersportgebieden van Europa, zodat u tijdig maatregelen kunt nemen.

Wij geven u graag advies, ook over de andere voordelen van winterbanden of een wintercheck van uw auto! Neem gerust contact ( 030-2384000) met ons op of maak een afspraak en kom langs bij HP Autoservice Sterrebaan 12 in Utrecht/ Lage weide, aan de rand van Maarssen.

Gewoon omdat u voor ons het belangrijkste onderdeel van de auto bent!

winterband advies hpautoservice
Back to top