Staat uw auto al een tijdje stil?

Staat uw auto al een tijdje stil en weet u niet wat te doen na stilstand van uw auto? Start uw auto straks nog als u hem hard nodig hebt? Check het en voorkom vervelende verrassingen. Hieronder enkele tips, zowel om zelf te doen of om aan ons over te laten.

 

De oproep aan thuiswerkers is: Check je auto en pleeg zoveel als mogelijk gewoon het onderhoud.

Waar moet u opletten als de auto langer stilstaat:

1. De Accu :

Elke moderne auto heeft stille stroomverbruikers ,ook al staat uw auto stil, er wordt toch een beetje stroom verbruikt. Normaal merkt u dat niet, maar staat de auto langer stil, dan kan ineens de accu te ver leeggelopen zijn. De startmotor vraagt namelijk het meeste stroom en als dat er niet is kunt u niet rijden. Vergelijk het maar met je telefoon of tablet, met het verschil dat de meeste van ons geen acculader in huis hebben.
Wat kunt u doen? Simpel, rijdt elke week een ritje van minimaal 15 minuten. Dan laadt u de accu steeds weer even bij en houd u hem op spanning. Twijfelt u of de accu nog goed is? Laat het dan door ons controleren.

2. De Olie:

Check ook de motorolie met de speciale peilstok onder de motorkap. Mt de stilstand van uw auto is alle olie naar de onderkant van de motor gezakt. Is de olie al wat ouder, dan wordt deze dikker doordat er meer vuil in zit. Aan de peilstok zie je dat aan de donkere soms zelfs zwarte kleur. Zorg dan op tijd voor nieuwe motorolie. Onze monteurs helpen u er graag bij.

3. De Banden:

Als de auto stilstaat rust alle gewicht op de onderzijde van de 4 autobanden.
Tijdens het rijden wordt dit verdeeld over de totale band, maar hoe langer de auto staat hoe platter de onderkant onder dat gewicht wordt. Ook daarom is het beter om elke week even een stukje te rijden. Ook is het beter om de bandenspanning iets hoger te kiezen, daardoor vervormt de band minder en blijft ie langer in conditie. Rijdt u nog op winterbanden? Maak dan een afspraak voor de wissel naar de zomerbanden!

4. De Remmen:

Van langer stilstaan kunnen de remmen vast gaan zitten. De handrem kan u dan beter een tijdje niet gebruiken. Zet de auto in de eerste versnelling, bij een automaat zet je hem dan in de parkeerstand.

5. Wel een onderhoudsbeurt:

Zodra het mogelijk is wil iedereen weer de weg op. Wilt u op uw auto kunnen vertrouwen? Wees verstandig en laat voor zover mogelijk wel de voorgeschreven onderhoudsbeurt doen. Ook de verplichte apk kunnen wij gewoon voor u doen.

Als uw auto toe is aan de verplichte APK -of onderhoud, reparatie of een bandenwissel-, bieden wij praktische oplossingen in lijn met de RIVM-voorschriften. Fysiek contact is sowieso niet nodig. Neem gerust contact op 030-2384000 of plan uw afspraak online in op www.hpautoservice.nl

Wij helpen u graag! Tot ziens!

 

Back to top