Op vakantie met de auto; tip van HP Autoservice

Op vakantie met de auto; tip van HP Autoservice

Het is weer vakantie tijd, en veel mensen gaan er met de auto eropuit. Of rijden met hun caravan naar hun bestemming. Gaat u ook dit jaar met de auto op vakantie?

Dan is het belangrijk dat u voor dat u vertrekt uw auto vakantie reis klaar maakt. Kijk naar onder andere uw banden, naar het profiel en de bandenspanning. In Nederland geldt een minimum van 1.6 mm. Ook de juiste bandenspanning is belangrijk, voor de juiste bandenspanning van uw auto kunt u in het boekje van uw auto kijken.

Door mee belasting van uw auto en het eventuele warme weer zetten uw banden uit. En als u de juiste spanning heeft slijten uw banden minder en verlaagt u het brandstofverbruik.

Check uw vloeistoffen, zoals het oliepeil, grote afstanden rijden betekend meer verbruik van olie. Koelvloeistof met de warme temperaturen en langere afstanden en eventuele files, wilt u wel dat koelvloeistof peil op orde is. En vergeet ook uw ruitenwisservloeistof niet.

Ook is het verstandig uw accu te checken, vooral bij oudere auto’s kan dit problemen opleveren, als u bij voorbeeld stopt, en de radio aanlaat bij een uitstaande motor. Nieuwe auto’s hebben hier minder snel last van, maar is altijd goed om te controleren. Beter voorkomen dan genezen.

Controleer ook altijd even de regels van uw land van bestemming, zo bent u bijvoorbeeld in Frankrijk verplicht om een alcohol tester bij bij u te hebben. Bij deze link van de ANWB vindt u meer informatie over de regels in andere landen.

U kunt deze check zelf doen, maar u bent ook altijd welkom om bij ons van HP Autoservice langs te rijden Dan doen wij de vakantie check voor u doen. Mocht een uitgebreidere check willen laten uitvoeren, of een APK keuring, of ander onderhoud dan kunt u altijd een afspraak maken bij HP Autoservice.

Wij wensen u een fijne vakantie.

Back to top