autovakantie

After vakantie aandachtspunten voor de auto

Ik hoor u al zeggen, na de vakantie ook nog mijn auto laten nakijken? Dat is met de vakantiecheck al gebeurt, dan lijkt me nu die after vakantie check niet nodig? Helaas zijn er wel dingen om na die lange vakantie rit toch even aandacht te geven. Hieronder leest u welke dat zijn en waarom.

Dak dragers en dakkoffers

Als u dak dragers en een dakkoffer heeft gebruikt om al uw hebben en houwen mee te nemen op vakantie is het verstandig deze bij thuiskomst zo snel mogelijk weer van de auto af te halen. Waarom hoor ik u vragen, ik ben moe van de reis en rust graag eerst een poosje uit voor ik daaraan ga denken. Let dan wel op want elke rit die u onnodig met de dakkoffer op de auto maakt zorgt voor een extra brandstofverbruik van ongeveer 7%. Ja dat is best wel veel!

Bandenspanning

Die bandenspanning hebben jullie toch wel met de vakantiecheck goed gezet? Jazeker! Maar het is verstandig deze elke 1 of 2 maanden even te checken. Te zachte banden kunnen extra banden slijtage of zelfs een klapband tot gevolg hebben. Bovendien kan een te lage bandenspanning een extra brandstofverbruik van wel 10% met zich mee brengen. Checken dus dat beetje lucht!

Vliegjes

Ja dat kerkhof voorop uw auto, al die insecten die u tijdens de lange vakantie ritten heeft verzameld zijn slecht voor de lak! Probeer die beestjes niet te lang op de lak te houden, ze scheiden namelijk allerlei zuren uit die de blanke lak opvreten. Hierdoor zou het kunnen zijn dat zelfs na het goed poetsen en boenen van de auto de plek waar dat beestje gezeten heeft zichtbaar blijft door een beschadiging van uw blanke lak. Snel naar die wasstraat dus!

Spullen opruimen

Al die koffers hebben toch nog best wel een gewicht bleek toen u er mee moest slepen. Dat gewicht heeft impact op uw brandstofverbruik. Snel uitladen dus al die spullen want dan kunt u economischer rijden met uw bolide.

Algehele visuele check van de auto

Naast al die bovenstaande punten is het goed een aantal andere basisdingen te controleren zodat u weer een poosje kunt rijden. Deze zijn:

  • Bandenprofiel, die blokjes in de groeven geven aan wanneer ze op zijn.
  • Beschadigingen van de band, die mogen er natuurlijk niet zijn.
  • Verlichting, tjah niet alleen voor zicht in de nacht maar ook voor duidelijkheid naar anderen is dat nodig.
  • Beschadigingen, zijn er geen schades bij gekomen, hebben deze impact op veiligheid?
  • Vloeistoffen, ja die moeten goed op pijl zijn, in de vakantie zou er zomaar iets verdwenen kunnen zijn.
  • Gevarendriehoek, geel hesje, is die veiligheidsuitrusting die we nooit nodig hopen te hebben nog compleet?

Er valt dus veel te besparen! Mocht u advies nodig hebben voor uw after vakantie check, een litertje olie of is er iets anders waar wij u wat dit betreft mee kunnen helpen? Bel dan 030-2384000 of stuur een e-mail naar [email protected]

Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken voor APK, onderhoud of andere reparaties en direct bovenstaande punten door ons laten checken. Dit kunt u doen via onze online agenda of bovenstaande contactgegevens.

autovakantie

Stuur ons een e-mail:

    Back to top