Grote onderhoudsbeurt van uw auto

Wilt u een grote onderhoudsbeurt van uw auto uit laten voeren, of wilt u weten of dit noodzakelijk is voor uw auto? Dennis en Reinald kunnen u daar uitstekend over adviseren. We zijn inmiddels een begrip in Utrecht en Maarssen, omdat we net even een stapje verder gaan en op die manier zorgen voor service met de hoofdletter ‘S’. Uiteraard zorgen we er tijdens een grote onderhoudsbeurt voor dat we alle belangrijke onderdelen van uw auto nakijken, zodat u veilig en comfortabel de weg op kunt.

Wat doen we bij een grote onderhoudsbeurt?

Tijdens een grote onderhoudsbeurt voor uw auto kijken we allereerst naar alle onderdelen die aan bod komen tijdens de kleine beurt. Dit zijn essentiële punten binnen uw auto, zodat die in ieder geval in orde zijn. Daarnaast vervangen we  het brandstoffilter, het luchtfilter, de forte diesel of injectiereiniger en de bougies. We zorgen er op die manier voor dat uw auto zich in een uitstekende staat bevindt, waardoor u daar geen omkijken naar heeft. Bovendien meten we zowel de remvloeistof als de koelvloeistof op en zullen we de auto uitlezen om ervoor te zorgen dat we precies weten wat er nodig is.

Wanneer is een grote onderhoudsbeurt nodig?

U kunt de kleine beurt het best 1x per jaar of per 15.000 kilometer uit laten voeren. Voor de grote beurt voor uw auto is het advies dit met 30.000 km of , eens in de 2 jaar te doen. Soms wordt ervan uit de fabriek iets anders geadviseerd. Afhankelijk van de fabrikant dienen we bij bijvoorbeeld 60.000 kilometer de bougies te vervangen, of geeft men ons aan dat na 80.000 kilometer de remvloeistof en koelvloeistof ververst dient te worden. Dit zijn elementen die sterk afhangen van het merk en model dat u rijdt, waardoor we ons daarin houden aan de voorschriften van de fabrikant. Dit zorgt ervoor dat we als HP Autoservice in Lage Weide een goede naam op hebben weten te bouwen in Utrecht en Maarssen.

GROTE BEURT EN KLEINE BEURT

De grote en kleine onderhoudsbeurt verschillen op een aantal punten van elkaar. De grote onderhoudsbeurt behoort niet tot het periodieke onderhoud, maar is meer specifiek van aard. We voeren het uit op het moment dat de auto daar om vraagt, om ervoor te zorgen dat u comfortabel kunt blijven rijden. Wilt u advies over een mogelijke grote onderhoudsbeurt voor uw auto? Wij vertellen u er graag meer over, dus neem vrijblijvend contact met ons op.

Back to top