Balanceren bij HP Autoservice

Balanceren van banden bij HP Autoservice – voorkom trillingen en onregelmatige slijtage aan uw banden

Wat is balanceren?

Allereerst worden de gewichten van de velg afgehaald om te kijken hoeveel en waar de onbalans zit. Vervolgens worden er weer nieuwe gewichten aan de velg van de band geplaatst om de velgen weer in evenwicht te krijgen. Balanceren zorgt ervoor dat de velgen over de gehele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto niet (meer) gaat trillen bij hogere snelheden.

Bij de aanschaf van nieuwe autobanden, wanneer de banden gemonteerd moeten worden, of na de reparatie van een autoband wordt geadviseerd om de banden opnieuw te balanceren.

Moeten mijn wielen worden gebalanceerd?

Trilt uw stuur en/of dashboard tijdens het rijden bij hoge snelheid (bijv. van 100 tot 140 km/u)? Beweegt uw stuur heen en weer bij een lage snelheid (40 tot 70 km/u)? Bij de minste of geringste trillingen van het stuur is het aan te raden om de onbalans van de banden te laten controleren.

Goed gebalanceerde velgen bevordert het rijcomfort

Bij een goed gebalanceerde velg is het weg contact beter. En niet alleen het rijcomfort wordt beter, maar de levensduur van de banden worden ook langer. Niet goed gebalanceerde autobanden veroorzaken trillingen en vroegtijdige, ongelijkmatige slijtage van de banden, maar ook onnodige slijtage van de wielophanging van de auto.

Waarom balanceren bij HP Autoservice?

HP Autoservice beschikt over de moderne balanceerapparatuur en vakkundig personeel om uw banden deskundig uit te balanceren. Tevens bieden wij in onze werkplaats alle onderhoud en advies aan met betrekking tot uw auto! Daardoor kunnen wij het balanceren bijvoorbeeld makkelijk combineren met de APK van uw auto of de bandenwissel.

Afspraak maken bij HP Autoservice

Maak nu eenvoudig een afspraak het balanceren van uw auto of voor advies bij HP Autoservice. Dat kan online via onze online agenda of bel met Dennis 030-2384000 of kom langs op de Sterrebaan 12 in Utrecht / Lage Weide / Maarssenbroek/ Maarssen/ Vleuten / Haarzuilens!

Back to top