Auto uitlijnen bij HP Autoservice

 

Auto uitlijnen – Voorkom onnodige bandenslijtage!

Om uw banden in topconditie te houden en de levensduur ervan te behouden is het van essentieel belang dat de uitlijning van uw auto goed staat. Trekt uw auto naar links of rechts als u op een rechte weg even uw stuur los laat? Dan is het van groot belang dat u uw auto laat controleren op uitlijnen.

Afwijkingen in de wielstanden ontstaan als u bijvoorbeeld een stoeprand raakt, over een grote steen of door een gat in de weg rijdt of een aanrijding krijgt.

Gevolgen van een verkeerde uitlijning zijn:

  • vermindering veiligheid
  • slechter rijcomfort
  • verhoogde bandenslijtage, ze gaan korter mee
  • snellere slijtage van de mechanische onderdelen
  • hoger brandstofverbruik
  • slechtere rijprestaties
  • slechtere wegligging en stuurcontrole

Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen aan de voorzijde en eventueel achterzijde op de juiste manier worden afgesteld. Als deze afstelling niet goed staat, kunt u met een aantal dingen te maken krijgen zoals verkeerde bandenslijtage, verhoogde brandstofverbruik, minder rijcomfort en een slechtere wegligging.

Als de auto goed staat na het deskundig uitlijnen profiteert u van vele voordelen:

  • een betere wegligging
  • een besparing van het brandstofverbruik
  • u voorkomt scheve bandenslijtage

Uw auto uitlijnen bij HP Autoservice in Utrecht betekent dus koersvast, veilig en zuinig rijden!

 Wat is het verschil tussen uitlijnen en balanceren?

Er is vaak verwarring tussen het uitlijnen van de auto en het uitbalanceren van de banden. Bij het uitlijnen van de auto worden de wielstanden in de juiste positie gezet voor een betere wegligging en zo wordt voorkomen dat de auto naar links of rechts trekt. Bij het uitbalanceren van de banden wordt ervoor gezorgd dat de wielen weer kunnen rollen zonder trillingen bij bepaalde snelheden. Heeft u last van trillingen? Dan adviseren wij balanceren!

Uitlijnadvies

Wij van HP Autoservice adviseren om uw auto na 20.000 km of 1x per jaar ( bijvoorbeeld bij de winterwissel) standaard te laten uitlijnen. Dit omdat een uitlijning ontregeld kan worden als u een stoeprand raakt of door dat u door een kuil rijdt. Bij een verkeerde uitlijning slijten de banden sneller en dat heeft invloed op het weggedrag. Als u uw auto geregeld laat controleren op uitlijnen voorkomt u dat de banden eerder aan vervanging toe zijn dan nodig is en geniet u van een optimaal weggedrag.

Uitlijnen is het werk van de echte specialist

Laat uw auto vakkundig uitlijnen bij de specialist HP Autoservice. Wij beschikken over een moderne, elektronische uitlijncomputer. Deze moderne uitlijncomputer is ook geschikt voor het afstellen van de ophangingsdelen aan de voorzijde, maar óók aan de achterzijde. Bij steeds meer auto’s is het van belang om ook de ophangingsdelen aan de achterzijde van de auto te stellen. Laat uw auto daarom altijd uitlijnen door de echte specialist. Onze monteurs zijn getraind en kunnen u goed van dienst zijn.

Afspraak auto uitlijnen bij HP Autoservice

Maak nu eenvoudig een afspraak voor de uitlijnen van uw auto of voor advies bij HP Autoservice. Dat kan online via onze online agenda of bel met Dennis 030-2384000 of kom langs op de Sterrebaan 12 in Utrecht / Lage Weide / Maarssenbroek!

Back to top