100% onderhouden bij HP Autoservice

Wat is 100% onderhouden?

De Stichting 100% onderhouden is de enige onafhankelijke instantie in Nederland die controleert of een auto goed onderhouden is.

100% onderhouden betekent dat een auto altijd:

  • het goede onderhoud
  • op tijd heeft gehad
  • volgens voorschrift van de fabrikant

Dit geeft extra houvast bij de aankoop van een gebruikte auto!

100% onderhouden en HP Autoservice

Wij, als team van HP Autoservice in Utrecht zijn trots dat wij aangesloten zijn bij Stichting 100% onderhouden. Wij onderstrepen hun mening en doel dat een auto die 100% onderhouden is altijd het beste is voor u als klant; voor de veiligheid, portemonnee en duurzaamheid. Dit past ook geheel in onze Visie: Wij willen voortdurend onze klanten hĂșn bestemming laten bereiken door optimale automobiliteit! Dit bereik je mede door goed onderhoud en advies voor u als klant. Ook als u een auto koopt bij HP Autoservice is 100% onderhouden belangrijk. Wij doen ons uiterste best zoveel mogelijk 100% onderhouden auto’s in onze showroom te zetten en in te ruilen. Wij streven er naar al onze auto’s 100% te onderhouden, soms maakt een klant een andere keuze, maar dat betekent dat er geen 100% onderhouden label bij geplaatst kan worden en dus ook niet bij de verkoop van de auto. Wij adviseren daarom ook goed en op tijd uw auto te onderhouden. Wij staan dan ook 100% achter deze Stichting. Dit onderstreept ook nog eens onze slogan: Omdat u het belangrijkste onderdeel van de auto bent!

Waarom 100% onderhouden?

De informatie over de onderhoudshistorie is bij de aankoop van een gebruikte auto niet altijd even helder. En dat terwijl je juist dan wilt weten of de vorige eigenaar wel goed voor zijn of haar auto gezorgd heeft. 100% onderhouden geeft hier duidelijkheid over.

Als u een auto koopt die 100% onderhouden is, dan is de kans op onverwachte onderhoudskosten of stilstand een stuk kleiner.

Heeft uw auto ook altijd op tijd de juiste onderhoud gehad? Dan kun je bij een onderhoudsbeurt uitgevoerd door HP Autoservice hiervan een bewijs krijgen.

Waarom is goed onderhoud belangrijk?

Met achterstallig onderhoud bent u uiteindelijk duurder uit dan met regelmatig onderhoud. Dit geldt voor het schilderwerk van uw huis, uw cv-ketel en zeker ook voor uw auto. Welk onderhoud is exact nodig? Dit is vaak door een leek alleen niet goed te beoordelen. Te laat of te goedkoop onderhoud uitvoeren kost ook echt extra geld. Er zijn veel praktijkvoorbeelden waar achterstalling auto-onderhoud leidt tot grote, dure en onnodige reparaties. Goed onderhoud is dus nodig als u kosten in de toekomst wilt besparen, als u wilt dat uw auto zuinig en milieuvriendelijk blijft en als u wilt dat uw auto zijn waarde behoudt!

Een voorbeeld?

Neem de remmen van uw auto. Als u remt, knijpt u eigenlijk bij elke wiel 2 remblokken tegen een stalen schijf. Dat is ontworpen zodat alleen de remblokken afslijten als u remt. Maar dan moeten ze wel op tijd vervangen worden. Gebeurt dat niet, dan slijten ze verder totdat het staal tegen de remschijf komt. Dam zullen ook de remschijven beschadigen en om die te vervangen bent u 5x zo duur uit.

Onderhoud of reparatie?

Verkeerde olie, distibutrieriem, multiriem, katalysatorn, electronica, electronische dashboards, filters, er zijn zo veel technische onderdelen aan een auto die kapot kunnen gaan of zonder onderhoud voor grotere schade kunnen zorgen. Onderhoud of reparatie? Weet u het verschil? Reparaties zijn nodig als het al te laat is. Onderhoud laat je uitvoeren om reparaties te voorkomen en voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen. Want regelmatig onderhoud voorkomt dat er dure reparaties nodig zijn.

Besparen door goed onderhoud!

De onderdelen en vloeistoffen die bij onderhoud vervangen worden kosten beduidend minder dan de reparatie die het gevolg is van het uitstellen van onderhoud. Met goed onderhoud bespaart u dus op de lange duur kosten, rijdt u veiliger en duurzamer. Een verstandige keus dus.

Hoe we 100% controleren?

De onafhankelijke stichting stelt alleen professionele autobedrijven aan als deelnemer van 100% onderhouden. Deze autobedrijven staan onder strikt toezicht.

  • Voordat een autobedrijf in aanmerking komt om te beoordelen of een auto 100% onderhouden is, krijgt het bedrijf een uitgebreide instructie en stelt het bedrijf een 100% expert aan.
  • Deze technicus weet precies op basis waarvan hij wel of niet een auto de 100% status kan toekennen. De lat hiervoor ligt hoog. We hebben het immers niet voor niets over 100%. De 100% expert is verantwoordelijk om het label aan een auto toe te kennen.
  • Deze administratie wordt bewaard en wordt door de stichting periodiek gecontroleerd.
  • Om te controleren of deelnemers zich aan de regels houden, voert de Stichting bedrijfscontroles uit. De Stichting reageert ook direct op signalen van consumenten en legt sancties op als blijkt dat deelnemende bedrijven zich niet aan de regels houden.

Dus natuurlijk controleert de Stichting 100% onderhouden of alles wel volgens het boekje gebeurt. Wel zo’n prettig idee.

Showroom HP Autoservice
Back to top